Снимка: Istock

Мицеларната вода е прекрасно средство за почистване на кожата и грима. Но тя има много други алтернативни употреби, които могат да са ви полезни в ежедневието. Използвайте мицеларната вода по хитри начини, така че да улесните почистването на различни повърхности в дома си. Можете да използвате мицеларна вода за много други неща, с които да си спестите време и пари.

Кои са алтернативните хитри употреби на мицеларната вода?

Почистване на кранчета и смесители

Чудите се как бързо и лесно да полирате смесителите на чешмите си? Използвайте мицеларна вода. С нея ще почистите и полирате хромираните смесители и кранчета без търкане и усилия. Мицеларната вода съдържа молекули, които автоматично разграждат нечистотии и наслагвания. Втрийте памучен тампон с мицеларна вода в замърсените смесители и изплакнете след това.

За почистване на мивки

Металната или керамичната емайлирана мивка могат да се почистят лесно с мицеларна вода. По белия емайл на мивката в банята остават жълти петна, които са упорити. Можете да ги премахнете с мицеларна вода. Същото важи за металните мивки в кухнята. Те се почистват и полират лесно с мицеларна вода. Просто я втрийте в повърхността с помощта на памучен тампон или микрофибърна кърпа.

Източник: 6 хитри употреби на мицеларната вода 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase